• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Черен чай

Заменя сутрешното кафе

Енергизирани и бодри сутрин без кафе, възможно ли е? Да, разбира се. Необходимо е просто да изпием чаша черен чай. Напитката е балансиран източник на кофеин, релаксира тялото и премахва ненужния стрес. Отличава се с наситения си тъмен цвят и невероятен вкус. Освен генератор на енергия, черният чай има и редица лечебни свойства. Китайците смятат, че това е една от основните целителни билки, дадени ни от природата.
Черният чай се получава при раздробяване и ферментация на листата на растението Чай, познато и с латинското си наименование Camellia sinensis. От същото дърво, но от други части и по други технологии, се приготвят зеления и белия чай.
Растението се отглежда по високите планински части, като най-разпространено е в Хималаите. Среща се в тропичния и субтропичния пояс, но вирее и в умерените ширини. Предпочита киселинни и влажни почви. Обича и светлината.
Чаеното дърво е вечно зелено и спада към семейство Чаеви. Стъблото му може да достигне височина от 2 до 15 м. Листата са тъмнозелени на цвят. Те са продълговати, с форма на елипса или на яйце и са назъбени по краищата си. Разположени са спирално, имат и дръжки. Цветовете са бели и имат център от жълти тичинки. В тях се намират няколко семенца, които излизат при разпукване.
В състава му са открити завидни количества кофеин, витамини С и Е. Съдържа полифеноли, теофилин и теобромин. Има флуор, редица микроелементи и катахини. Богато е и на етерични масла и танин.
Черният чай помага за намаляване на стреса в организма и за повишаване на концентрацията. Използва се при коронарната болест на сърцето. Спомага за повишаване притока на кръв в тялото. Действието на черния чай може да намали риска от поява на ракови клетки.
Заради съдържанието на кофеин в него се използва като силно тонизираща и ободрителна напитка. Има антиоксидантно действие. Подобрява теглото и редуцира мазнините. Чаша черен чай на ден засилва метаболизма. Помага за повишаване здравината на костите. Действа успокоително при астматични състояния.
Консумацията на черен чай съдейства за премахване на бактерии от устната кухина, като по този начин предотвратява появата на плака и кариеси. Лекува проблеми с храносмилането и помага при диария. Редовният прием на напитката премахва „лошия“ холестерол в тялото и предпазва от заболявания на сърдечно-съдовата система. Намалява риска от поява на диабет.
Не бива да се прекалява с приема на напитката, защото може да доведе до сърцебиене или безсъние. Не се препоръчва за деца.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…