• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Арония

Най-мощният антиоксидант от природата

Живеем в ерата на технологиите, а радиационният ефект при работа с компютри, смартфони и други иновативни уреди е голям. Явно природата е предвидила много отдавна технологичния скок на човечеството, защото е създала растение с мощен антирадиационен ефект върху организма. Това е екзотичната арония – природното лекарство на есента. Нейната родина е Северна Америка, където някога е била традиционна храна на индианците и сигурно средство за лечение и тонизиране. От 70-те години на миналия век това красиво и с много лечебни свойства растение намира чудесен прием и в България, където се отглежда в планински и полупланински райони.
Безапелационно аронията печели титлата „Природна съкровищница на безценни вещества“. При нея в пълна сила важи максимата, че размерът не е от значение, защото в този мъничък плод се крие огромно богатство от полезни вещества. Доказано е, че никой друг плод или растение не може да се похвали с толкова ефективно въздействие при възстановяване на жизнените сили на организма.
Аронията е храстовидно растение и достига височина 3 метра. Листата ѝ са гланцирани, тъмнозелени и с обратнояйцевидна форма. Цветовете са бели или розови. Плодчетата на аронията съзряват през август и септември. На цвят са тъмновиолетови, достигащи до черно, със сладко-кисел и дори леко тръпчив вкус.

Тайната на аронията се крие именно в нейните плодове, които са мощен антиоксидант и изпълняват най-важната роля – защитават сърцето. В тях се съдържа букет от важните витамини – В, B1, В2, В5, В9, С, К, както и витамин Р, който допринася за укрепване на капилярните стени. Съдържанието на йод е няколко пъти по-голямо от това в останалите плодове. В състава на плода влизат и органични киселини, захари, минерали: калий, калций, фосфор, магнезий, дъбилни вещества и още много други полезни за човешкия организъм съставки.
От лечение с арония се повлияват добре сърдечно-съдови заболявания, очни болести, диабет, заболявания на нервната система, бронхити и други дихателни проблеми. Честата употреба на билката помага за засилване на имунитета, особено противовирусния. Билето се използва за лечение на щитовидната жлеза, хипертония, скарлатина, морбили, екземи. Смята се също, че плодовете на аронията оказват чудодейно влияние при ракови заболявания. Прилагат се за детоксикация на организма след лъче- и химиотерапия.
Свеж сок от арония, който се консумира няколко пъти на ден, е отлично природно лекарство при рехабилитация след мозъчен инсулт или сърдечен инфаркт.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…