• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Ветрогон

Пазител на мъжкото здраве

Простатата е един от най-уязвимите органи в мъжкото тяло, а възпалението ѝ води до появата на простатит. В борбата с това заболяване ключова роля играе ветрогонът, който предлага ефикасно алтернативно лечение с успешни резултати. С това си действие растението става популярно още в древността, но билката може да се похвали с още много полезни свойства.
Благодарение на изключителния си химичен състав, включващ тритерпенови сапонини, етерично масло, дъбилни вещества, въглехидрати и органични киселини, ветрогонът действа кръвопречистващо и диуретично.
Билката е разпространена главно в Средна и Южна Европа. У нас се среща по сухи тревисти и каменливи места, из пасища, овощни градини и лозя. Позната е и под името „биволски трън“ или „билка на мъжко здраве“.
Ветрогонът е бодливо тревисто растение. За него са характерни наличието на дълъг корен във формата на вретено и крехко стъбло, достигащо 60 см. Листата му са кожести и бодливи, сиво-зелени на цвят, с ясно изразено жилкуване. Венчелистчетата са белезникави, а плодът е елипсоиден с две семена. Цъфти в периода юли-септември.
За да запазят всичките си лечебни свойства при приготвянето на отвари, корените на ветрогона се изкопават в началото на пролетта преди цъфтеж. Пресен сок от корени на билката или запарка от тях помага при затруднено уриниране, вследствие на уголемена и възпалена простата. Растението намира приложение и при лечение на сексуални проблеми при мъжете, сред които полова слабост. Отвара от ветрогон се прилага и при отоци на краката, кожни заболявания, бъбречни заболявания, туберкулоза и други заболявания на белите дробове. Оказва благоприятно въздействие при язва на стомаха, възпаления на средното ухо, анемия, както и при засилване на менструацията.
Промивки от прецеден разтвор от ветрогон се прилагат при заболявания на очите. За справяне с безсънието пък се приготвя извлек от сушени корени на билката.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

,
27.00 лв.

Фитнес чай Detox

,
29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

,
27.00 лв.
Промо

Черен чай с какао

,
15.60 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

,
28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…