• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Ветрогон

Пазител на мъжкото здраве

Простатата е един от най-уязвимите органи в мъжкото тяло, а възпалението ѝ води до появата на простатит. В борбата с това заболяване ключова роля играе ветрогонът, който предлага ефикасно алтернативно лечение с успешни резултати. С това си действие растението става популярно още в древността, но билката може да се похвали с още много полезни свойства.
Благодарение на изключителния си химичен състав, включващ тритерпенови сапонини, етерично масло, дъбилни вещества, въглехидрати и органични киселини, ветрогонът действа кръвопречистващо и диуретично.
Билката е разпространена главно в Средна и Южна Европа. У нас се среща по сухи тревисти и каменливи места, из пасища, овощни градини и лозя. Позната е и под името „биволски трън“ или „билка на мъжко здраве“.
Ветрогонът е бодливо тревисто растение. За него са характерни наличието на дълъг корен във формата на вретено и крехко стъбло, достигащо 60 см. Листата му са кожести и бодливи, сиво-зелени на цвят, с ясно изразено жилкуване. Венчелистчетата са белезникави, а плодът е елипсоиден с две семена. Цъфти в периода юли-септември.
За да запазят всичките си лечебни свойства при приготвянето на отвари, корените на ветрогона се изкопават в началото на пролетта преди цъфтеж. Пресен сок от корени на билката или запарка от тях помага при затруднено уриниране, вследствие на уголемена и възпалена простата. Растението намира приложение и при лечение на сексуални проблеми при мъжете, сред които полова слабост. Отвара от ветрогон се прилага и при отоци на краката, кожни заболявания, бъбречни заболявания, туберкулоза и други заболявания на белите дробове. Оказва благоприятно въздействие при язва на стомаха, възпаления на средното ухо, анемия, както и при засилване на менструацията.
Промивки от прецеден разтвор от ветрогон се прилагат при заболявания на очите. За справяне с безсънието пък се приготвя извлек от сушени корени на билката.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…