• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Джинджифил

Прочиства токсините и изгаря мазнините

Ако ви се иска да имате здраво и фино тяло, то значи задължително трябва да включите джинджифил в дневното си меню. Растението е познато като подправка с пиперлив вкус, която придава свежест на ястия и напитки. Тя обаче помага за естественото освобождаване от всички токсини и решава редица здравословни проблеми.
Джинджифилът расте в топъл и влажен климат. Обича рохкава почва, която съдържа разнообразни хранителни вещества. Произлиза от Азия, но днес е култивирано и може да се отглежда дори по територията на България.
В състава му се откриват естествени масла, джинджерол и куркумин. Има калий, мед, манган и магнезий. Съдържа витамини С и B6. Откриват се още ниацин, фосфор и желязо.
Името на джинджифила идва от санскрит и в превод означава „с тяло като рог”. То е многогодишно тревисто растение. Коренът му е твърд и набразден, като сърцевината може да бъде бяла или жълта на цвят. Височината на стъблото се извисява до 1.5 м. Листата са големи и зелени на цвят. Цветовете са жълто-оранжеви. За лечебни цели се използва коренът на растението. Той може да с консумира суров, стрит на прах или под формата на чаена напитка.
Джинджифилът не позволява на организма да задържа течности. Използва се като диуретик. Повишава метаболизма. Растението има свойството да премахва газовете и подутия корем. Той успешно се справя с раздразненията в стомаха. Чай от билката помага за извършване на детоксикация на организма и топи излишните мазнини.
Билката се прилага при дълъг път като средство против гадене. Една чаена лъжичка на ден от стритото растение се препоръчва при бременни и при хора, извършващи химиотерапии. Консумацията на джинджифил при настинки или грип помага на организма да се възстанови по-бързо. Той повишава и имунитета. Действието му помага за правилната циркулация на кръвта в тялото. Използва се и като афродизиак.
Джинджифилът помага за намаляване на болките в ставите и мускулите. Прилага се за облекчаване на мигрена. Оказва благоприятно въздействие при лечение на остеоартрит и ревматичен артрит. Лекува възпаления. Използва се като превенция за намаляване на риска от поява на ракови клетки.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…