• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Годжи бери

За дълголетие и вечна младост

Според стара легенда хималайските монаси консумирали редовно годжи бери, за да хармонизират тялото си, да имат енергия и жизнени сили. Плодовете им позволявали да запазят младостта и издръжливостта си. Именно затова растението придобило и прозвището „храна на дълголетници“.
Днес ние познаваме годжи бери и с имената „лиций“, „вълчо грозде“, „червен диамант“ и „мерджан“. Отглежда се предимно в Югоизточна Европа и Азия. У нас е известно от скоро и затова не се срещат големи масиви. На територията на България може да вирее по високите планински райони.
Годжи бери е част от семейство Картофови. Той е вечнозелен храст със силна коренова система. Има многобройни разклонени стъбла, които са в сиво-зелен цвят. Височината им може да достигне до 2 м. Листата са с форма на яйце или копие. Цветовете са групирани по три на брой и са разположени в пазвите на листата. Цъфтежът е през целия летен сезон. Плодовете са малки с форма на продълговата елипса. Те са оранжево-червени на цвят и имат в себе си много на брой семенца.
Лечебните свойства на растението се дължат на богатия състав от ценни вещества като желязо, витамин С и германий. Разполага с линолова киселина и затова може да се прилага при отслабване. Съдържа още калций, калии, цинк и селен. Познато и широко използвано е в китайската и тибетската народна медицина.
Чай от годжи бери има силата да подобрява зрението и да предпазва очите от различни заболявания. Може да регулира глюкозата и инсулина в кръвта. Предпазва бъбреците. Използва се при пречистване на черния дроб.
Съдържанието му е изключително богато на антиоксиданти и затова се използва като имуностимулатор. Редовната употреба на плода оказва благоприятно въздействие върху подобряването на настроението. Помага при депресивни състояния. Премахва сънливостта и тонизира тялото. Приемът на плодовете оказва благоприятно въздействие върху репродуктивността на двата пола.
Целебните свойства на годжи бери са изключителни, тъй като може да забавя развитието на ракови клетки. Използва се за по-бързото заздравяване на рани, лекува възпаления по кожата и слънчеви изгаряния. Запарка от плодовете регулира кръвното налягане.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…