• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Зелен чай (Сенча и листа)

Разнообразие от вкусове и ползи

Зеленият чай влияe благоприятно на тялото както отвътре, така и отвън. Той придава настроение, прави ни енергични и активни. Заради уникалния си вкус и силните си лечебни свойства е наречен „съкровището на Азия“.
Тайна му се крие в разнообразния и богат химичен състав. Той съдържа витамини С, В1, В2, B3, E, F и РР. Има манган, цинк, калий и магнезий. Притежава и антибактериално действие поради наличието на мед и йод. В състава му се откриват още флуор, фосфор и калци. Зеленият чай съдържа и кофеин, което го прави ободряваща, освежаваща и енергийна напитка.
Зеленият чай се получава от чаеното растение, което е характерно за високите планински части на Хималаите. Разпространено е в тропичните, субтропичните и умерените ширини. То е вечнозелено дърво, което се извисява до 15 м. Тайната на лечебните съставки се крие в листата му, които са дълги с форма на яйце или елипса.
За да се получи истински качествена напитка от зелен чай, е необходимо растението да е отгледано в планините, листата да са събрани през пролетта, да се приготви и консумира правилно. Спецификата се крие в самата обработка на листата. Те трябва да бъдат млади, набрани и веднага запарени или изсушени. По този начин преминава през процес на минимално окисляване, за да се избегне ферментация. Целта е да се запазват ценните качества и антиоксидантите в него.
Различават се няколко вида зелен чай – листа, матча, сенча, гьокуро, тенча и други. Всеки от тях се отличава с начина си на обработка, запарване и ползи за тялото.
В китайската народна медицина са прилагали зеления чай на листа за лекуване на почти всяка болест. Известен е с това, че пречиства тялото. Естествено спомага за изгаряне на мазнини и калории. Използва се при отслабване. Засилва метаболизма. Има и подмладяващ и озаряващ ефект върху кожата. Напитката се консумира за удължаване на живота. Дава енергия, подобрява паметта и работата на сърцето. Предпазва от диабет.
Чаят сенча е вид зелен чай, който се получава чрез изсушаване и след това изпичане на тиган. Начинът му на обработка е свързан със стара японска практика за получаване на лечебни отвари. Вярва се, че той оказва благоприятно влияние както върху тялото, така и върху духа. Сенча е мощен антиоксидант и се използва при лечение на простуди. Всекидневната консумация на чая намалява риска от образуване на ракови клетки. Спомага работата на перисталтиката и затова се препоръчва като добавка при много режими за здравословно премахване на ненужните килограми.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…