• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Зелен чай (Сенча и листа)

Разнообразие от вкусове и ползи

Зеленият чай влияe благоприятно на тялото както отвътре, така и отвън. Той придава настроение, прави ни енергични и активни. Заради уникалния си вкус и силните си лечебни свойства е наречен „съкровището на Азия“.
Тайна му се крие в разнообразния и богат химичен състав. Той съдържа витамини С, В1, В2, B3, E, F и РР. Има манган, цинк, калий и магнезий. Притежава и антибактериално действие поради наличието на мед и йод. В състава му се откриват още флуор, фосфор и калци. Зеленият чай съдържа и кофеин, което го прави ободряваща, освежаваща и енергийна напитка.
Зеленият чай се получава от чаеното растение, което е характерно за високите планински части на Хималаите. Разпространено е в тропичните, субтропичните и умерените ширини. То е вечнозелено дърво, което се извисява до 15 м. Тайната на лечебните съставки се крие в листата му, които са дълги с форма на яйце или елипса.
За да се получи истински качествена напитка от зелен чай, е необходимо растението да е отгледано в планините, листата да са събрани през пролетта, да се приготви и консумира правилно. Спецификата се крие в самата обработка на листата. Те трябва да бъдат млади, набрани и веднага запарени или изсушени. По този начин преминава през процес на минимално окисляване, за да се избегне ферментация. Целта е да се запазват ценните качества и антиоксидантите в него.
Различават се няколко вида зелен чай – листа, матча, сенча, гьокуро, тенча и други. Всеки от тях се отличава с начина си на обработка, запарване и ползи за тялото.
В китайската народна медицина са прилагали зеления чай на листа за лекуване на почти всяка болест. Известен е с това, че пречиства тялото. Естествено спомага за изгаряне на мазнини и калории. Използва се при отслабване. Засилва метаболизма. Има и подмладяващ и озаряващ ефект върху кожата. Напитката се консумира за удължаване на живота. Дава енергия, подобрява паметта и работата на сърцето. Предпазва от диабет.
Чаят сенча е вид зелен чай, който се получава чрез изсушаване и след това изпичане на тиган. Начинът му на обработка е свързан със стара японска практика за получаване на лечебни отвари. Вярва се, че той оказва благоприятно влияние както върху тялото, така и върху духа. Сенча е мощен антиоксидант и се използва при лечение на простуди. Всекидневната консумация на чая намалява риска от образуване на ракови клетки. Спомага работата на перисталтиката и затова се препоръчва като добавка при много режими за здравословно премахване на ненужните килограми.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

,
27.00 лв.

Фитнес чай Detox

,
29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

,
27.00 лв.
Промо

Черен чай с какао

,
15.60 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

,
28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…