• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.
Image thumbnail

Лимонова върбинка

НачалоБилкиЛимонова върбинка

Лимонова върбинка

Премахва мускулната треска

Алойзия или Луиза– другите имена на лимоновата върбинка. Тя притежава прекрасен аромат, има цитрусов и освежаващ вкус, който бил вдъхновение за испанците. Лимоновата върбинка е широко използвана в медицината, кулинарията, включва се в състава на различни напитки, използва се за добив на етерично масло и дори намира приложения в парфюмерията.
Родината ѝ е Латинска Америка, но е култивира и по други части от света. Вирее по слънчеви места и предпочита влажни почви. По нашите географски ширини може да се отглежда и като саксийно растение.
Лимоновата върбинка е листопаден храст. Част е от семейство Върбинкови. Тя има множество стъбла, чиято височина може да достигне до около 2 м. Листата са дълги, островърхи и триделни. Цветовете са светлолилави и ароматни. Те са с форма на тръбичка и се намират в пазвите на листата. Цъфти през лятото.
За лечебни цели се използват наземните части на растението. Най-богати на етерично масло са листата ѝ. Те се използват за лечение на депресивни състояния, действат като успокоително и антисептик. Съставът им включва борнеол и гераниол. Откриват се линалоол и нерола. Богати са на съдържание на дипентен, лимонен и мирцен.
Билката се използва като антиоксидант. Препоръчва се консумацията ѝ след тренировка, защото премахва възпалението и болката в мускулите. Лимоновата върбинка се прилага при хранителни режими, които целят премахване на ненужните мазнини. Помага за повишаване на метаболизма и при отслабване.
Лимонова върбинка бори стафилококовите инфекции. Използва се като допълнение при лечение на диария, обезводняване и ниско кръвно налягане. Билето има способността да забавя развитието на множествената склероза и да облекчава някои от симптомите. Външно се прилага за заличаване на тъмните кръгове под очите.
Чай от билката помага за намаляване на болките в ставите. Има тонизиращ ефект върху цялото тяло и повишава имунитета. Помага при настинка, кашлица и запушен нос. Регулира правилното храносмилане. Влияе благоприятно върху нервната система.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…