Пу-ер

Силно средство за отслабване и детокс

Традицията по производство на чай пу-ер е на повече от две хилядолетия. Слави се като изключително полезен за здравето и като най-лесния начин за отслабване. Носи наименованието на града в провинцията Юннан в Китай, откъдето е започнало и производството на самия чай. В България е познат и като „тоник-чудо“, „медицински чай“ и „убиец на мазнини“.
Пу-ер се получава от едролистите сортове на растението Чай, което е традиционно за Хималаите. За да се сдобие с уникалните си ползотворни свойства, които никоя друга напитка не притежава, листата на растението се събират напролет. След това се обработват на пара като зеления чай, завиват се в кубчета и се оставят на съхранение или както казват китайците да „остарее“ при висока влажност. Колкото по-дълго отлежават, толкова по-ароматни стават. Интересното при пу-ер е, че ферментацията е бавна и затова придобива специфичен цвят, вкус и мирис. След нея отново се суши и престоява в различни форми. Той е единствената разновидност чай, която може да отлежава с години. Именно затова се продава на реколти, а цената му може да варира според качествата и годината на производство.
Благодарение на този дълъг процес на обработка, пу-ер придобива разнообразен химичен състав, който включва всички основни витамини – А, В, С, Е и Р. Съдържа желязо, калий и флуор. Има цинк, фосфор и магнезий. Откриват се аминокиселини и органични киселини. Разполага с полифеноли и алкалоиди. Съдържа танини и растителен протеин.
Пу-ер е силно природно средство, което показва отлични резултати при намаляване на теглото. Използва се в диети и като естествен детоксикатор, правещ пълно пречистване на организма. Действието му спомага за изгарянето на мазнините и повишава метаболизма.
Премахва лошия дъх. Действа като имуностимулатор. Чаят от билката помага за по-добрия сън и за намаляването на стреса в тялото. Той има и тонизиращо действие и затова приемът му сутрин може да замести кафето. В Китай го прилагат и като средство срещу махмурлук.
Билето значително намалява риска от диабет. Регулира холестерола. Помага за подобряване на кръвообращението и работата на сърцето. Предпазва от образуването на ракови клетки.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

,
27.00 лв.

Фитнес чай Detox

,
29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

,
27.00 лв.
Промо

Черен чай с какао

,
15.60 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

,
28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…