• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Пу-ер

Силно средство за отслабване и детокс

Традицията по производство на чай пу-ер е на повече от две хилядолетия. Слави се като изключително полезен за здравето и като най-лесния начин за отслабване. Носи наименованието на града в провинцията Юннан в Китай, откъдето е започнало и производството на самия чай. В България е познат и като „тоник-чудо“, „медицински чай“ и „убиец на мазнини“.
Пу-ер се получава от едролистите сортове на растението Чай, което е традиционно за Хималаите. За да се сдобие с уникалните си ползотворни свойства, които никоя друга напитка не притежава, листата на растението се събират напролет. След това се обработват на пара като зеления чай, завиват се в кубчета и се оставят на съхранение или както казват китайците да „остарее“ при висока влажност. Колкото по-дълго отлежават, толкова по-ароматни стават. Интересното при пу-ер е, че ферментацията е бавна и затова придобива специфичен цвят, вкус и мирис. След нея отново се суши и престоява в различни форми. Той е единствената разновидност чай, която може да отлежава с години. Именно затова се продава на реколти, а цената му може да варира според качествата и годината на производство.
Благодарение на този дълъг процес на обработка, пу-ер придобива разнообразен химичен състав, който включва всички основни витамини – А, В, С, Е и Р. Съдържа желязо, калий и флуор. Има цинк, фосфор и магнезий. Откриват се аминокиселини и органични киселини. Разполага с полифеноли и алкалоиди. Съдържа танини и растителен протеин.
Пу-ер е силно природно средство, което показва отлични резултати при намаляване на теглото. Използва се в диети и като естествен детоксикатор, правещ пълно пречистване на организма. Действието му спомага за изгарянето на мазнините и повишава метаболизма.
Премахва лошия дъх. Действа като имуностимулатор. Чаят от билката помага за по-добрия сън и за намаляването на стреса в тялото. Той има и тонизиращо действие и затова приемът му сутрин може да замести кафето. В Китай го прилагат и като средство срещу махмурлук.
Билето значително намалява риска от диабет. Регулира холестерола. Помага за подобряване на кръвообращението и работата на сърцето. Предпазва от образуването на ракови клетки.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…