• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Гръмотрън

Здравословно и с лекота извай фигура-мечта

Здравословно отслабване с лекота, без глад, без стрес – възможно ли е или е само мираж? С тази задача би се справила конкретна билка – гръмотрън. Тя е едно от най-добрите и доказани природни средства за премахване на излишните килограми. Освен за отслабване билката е отличен помощник при намаляване на високо кръвно налагане и при лечение на сърдечна недостатъчност.
Гръмотрънът се среща по сухите песъчливи и тревисти райони из цялата страна, най- вече по бреговете на реките. Πpeдпoчитa cлънчeви места и не може да расте на сянка.
Външните характеристики на растението го определят като пълзящ храст, който принадлежи на семейство Бобови. На височина достига скромните 40 см. Стеблата на гръмотръна са многобройни и разклонени от основата. Те са мъхести и с големи бодли. Цветовете са розови на цвят, събрани са по двойки или са единични на върха на растението. На допир са леко лепкави поради съдържанието на етерични масла в тях. Листата са последователни тройни и прости, листчетата елиптични или яйцевидни. Плодът на гръмотръна е яйцевидно ромбичен. Цъфти от юни до септември.
За лечение се използват корените на гръмотръна, събрани преди цъфтеж (април-май) или есента след узряване на плодовете (септември-октомври). Сушат се при температура до 45°С. Имат диypeтичнo, противовъзпалително и кръвоспиращо действие.
Корените на билката съдържат етерично масло с неустановен състав, флавоновите гликозиди ононин, псевдоононин, онон и ононид. В състава им има още дъбилни вещества, захароза, лимонена киселина, сапонини, смолисти вещества и др.
Запарка от корените на растението се използва при наднормено тегло, отоци, сърдечна недостатъчност, възпаления на пикочния мехур, камъни и пясък в бъбреците. Билката се смята и за ефикасно средство за премахване на целулит, тъй като нормализира задържането на вода в организма.
Гръмотрънът може да бъде приложен за лечение на ставния ревматизъм, подаграта, цистити, а външно под формата на бани – при хронични дерматози и екземи. Той има способността да понижава високото кръвно налягане и да увеличава амплитудата на сърдечните съкращения. Лековитото растение може да се ползва и при шипове, възпалена простата и дори безплодие.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…