• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Бабини зъби

Безценната билка за мъже

Според старо българско поверие, за да не губят мъжете своята сила, е добре да пият отвара от билката бабини зъби. Тя не само ще ги направи енергични, но ще окаже благоприятно въздействие върху простатата, ще повиши тестостерона и ще защити сърцето. Днес билето се прилага след физически изтощения и при спортуващи хора, които искат да увеличат растежа на мускулите си. А най-хубавото е, че всички тези действия се постигат по абсолютно естествен път и без неприятни странични ефекти.
Растението е разпространено в почти всички части на Северното полукълбо. Но е важно да се отбележи, че само бабини зъби, които са израснали по територията на България, имат толкова много лечебни качества. Билката обича песъчливи и каменливи почви и може да срещне като плевел в различни селскостопански култури.
Бабини зъби е познато още и с названията „демирбозан“, „дяволски плевел“, „калтроп“, „козе глава“ и „пробождаща лоза“. То е тревисто едногодишно растение, от чиито корен излизат многобройни стъбла с височина до едва 80 см. Листата са с форма на елипса, разположени срещуположно и имат тънички, но ясно забележими власиники. Цветовете са единични и жълто-зелени на цвят. Те са поместени в пазвите на листата. Плодовете имат шипове. Когато узреят, се разделят на 5 отново покрити с шипове орехчета.
Химичният състав на билката включва наличието на тpилин, диocцин и гpaцилин. Откриват се пpoтoдиocцин, ĸиĸyбacпoнин и флaвoнoиди. Богата е на aлĸaлoиди, витaмин C и pacтитeлнo мacлo. Има cмoлиcти, цвeтни и дъбилни вeщecтвa. За лечебни цели се използва надземната част на растението – цветовете, листата и плодовете. Благодарение на наличието на толкова много полезни вещества се прилага както от българската, така и от китайската и индийската народна медицина.
Бабини зъби подпомага за по-добрата работа на сърцето. Богатите вещества в билката съдействат за понижаването на холестерола и изчиства холестероловите плаки. Защитава кръвоносните съдове. Приемът ѝ предотвратява инфаркти и инсулти. Използва се при проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система. Билето помага при атеросклероза и хипертонии.
Отвара от билката се използва при възпаления. Тя премахва отока и болката. Помага за премахване на камъни в бъбреците и за поддържане на пикочните пътища. Бабини зъби лекува хроничните язви и възпалените венци.
Повишава либидото. Прилага се при умора или безсъние. Препоръчително е докато се приема билката да се консумират много течности.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…