• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Бабини зъби

Безценната билка за мъже

Според старо българско поверие, за да не губят мъжете своята сила, е добре да пият отвара от билката бабини зъби. Тя не само ще ги направи енергични, но ще окаже благоприятно въздействие върху простатата, ще повиши тестостерона и ще защити сърцето. Днес билето се прилага след физически изтощения и при спортуващи хора, които искат да увеличат растежа на мускулите си. А най-хубавото е, че всички тези действия се постигат по абсолютно естествен път и без неприятни странични ефекти.
Растението е разпространено в почти всички части на Северното полукълбо. Но е важно да се отбележи, че само бабини зъби, които са израснали по територията на България, имат толкова много лечебни качества. Билката обича песъчливи и каменливи почви и може да срещне като плевел в различни селскостопански култури.
Бабини зъби е познато още и с названията „демирбозан“, „дяволски плевел“, „калтроп“, „козе глава“ и „пробождаща лоза“. То е тревисто едногодишно растение, от чиито корен излизат многобройни стъбла с височина до едва 80 см. Листата са с форма на елипса, разположени срещуположно и имат тънички, но ясно забележими власиники. Цветовете са единични и жълто-зелени на цвят. Те са поместени в пазвите на листата. Плодовете имат шипове. Когато узреят, се разделят на 5 отново покрити с шипове орехчета.
Химичният състав на билката включва наличието на тpилин, диocцин и гpaцилин. Откриват се пpoтoдиocцин, ĸиĸyбacпoнин и флaвoнoиди. Богата е на aлĸaлoиди, витaмин C и pacтитeлнo мacлo. Има cмoлиcти, цвeтни и дъбилни вeщecтвa. За лечебни цели се използва надземната част на растението – цветовете, листата и плодовете. Благодарение на наличието на толкова много полезни вещества се прилага както от българската, така и от китайската и индийската народна медицина.
Бабини зъби подпомага за по-добрата работа на сърцето. Богатите вещества в билката съдействат за понижаването на холестерола и изчиства холестероловите плаки. Защитава кръвоносните съдове. Приемът ѝ предотвратява инфаркти и инсулти. Използва се при проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система. Билето помага при атеросклероза и хипертонии.
Отвара от билката се използва при възпаления. Тя премахва отока и болката. Помага за премахване на камъни в бъбреците и за поддържане на пикочните пътища. Бабини зъби лекува хроничните язви и възпалените венци.
Повишава либидото. Прилага се при умора или безсъние. Препоръчително е докато се приема билката да се консумират много течности.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

,
27.00 лв.

Фитнес чай Detox

,
29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

,
27.00 лв.
Промо

Черен чай с какао

,
15.60 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

,
28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…