• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.

Бял Равнец

Тайната на женското здраве

„Избавление от всички беди” – така е наричан белият равнец заради лековитите си свойствата, които помагат за изцеление от тежки болести. Магичната билка е позната още от древността, а легендата разказва, че тесалийският герой Ахил използвал белия равнец по време на Троянската война за укрепване на здравето, силата и имунитета си.
Белият равнец е тревисто растение, което се извисява над земята до 50 см. Листата му са двойно или тройно пересто нарязани, а върху тях листчетата са остри. Цветовете са обединени в кошнички и съединени в щитовидно съцветие. Обвивните листчета на кошничките са наредени като керемиди, с люспи по ръба си, на цвят са червеникавокафяви, а в средата – зелени. Цъфти от юни до септември.
Белият равнец може да се срещне из цялата страна, като ареалът му са тревисти места – ливадите, край пътища, между храстите.
Билката съдържа етерично масло. В състава ѝ има ахилеин, танини и апигенин, Разполага със слузни вещества. Обикновено белият равнец е богат на инулин, аскорбинова киселина и апигенин. Противовъзпалителното действие, което унищожава различни бактерии и вируси, се дължи главно на дъбилните вещества и етеричното масло.
За лечебна цел се използват цветните кошнички и надземната част на растението. Белият равнец е най-подходящата билка за подобряване на циркулацията в матката, менструалния цикъл и намаляване на маточните спазми. Доказано е положителното влияние на билката при лечението на безплодие, мастит и при липса на менструация.
Белият равнец има успокоително действие. Ако страдате от тревожност или безсъние, е добре да го използвате. Особено подходяща при жени, навлизащи в менопауза.
Билката има ободряващо действие. Възползвайте се от ценните ѝ качества, като приготвите запарка от 15 г ситно нарязана билка, която се залива с 200 мл вряща вода. След като изстине, запарката се пие по 1 супена лъжица преди ядене 3 пъти дневно. С нея може да се прави гаргара при кървящи венци, възпаление на устната лигавица и други. Запарката трябва да се прилага в продължение на 2 седмици, за да се получи наистина добро лечебно действие.

Популярни продукти

Фитнес чай Slim

27.00 лв.

Фитнес чай Detox

29.00 лв.

Фитнес чай Energy

29.00 лв.

Фитнес чай Balance

27.00 лв.

Черен чай с какао

26.00 лв.

Ройбос с канела

28.00 лв.

Цитрус мате

28.00 лв.

Ройбос с манго и папая

28.00 лв.

Решения за вашия стартиращ бизнес

Докоснете се до вълшебния свят на Ботаникъл

Private Label Program

Програма, която Ви предоставя възможност за производство на чай, билки и подправки с Ваша собствена марка и с пожелан от…