Политика за Поверителност

ПОЛУЧАВАНЕ НА БЮЛЕТИН

На нашия уебсайт можете да се абонираш за бюлетин. Данните, предоставени при абониране, ще бъдат използвани само и единствено за изпращане на бюлетина. Можеш да прекратиш по всяко време абонамента си, чрез предвидената възможност за отказ, която всеки имейл съдържа.

За да потвърдиш съгласието си за получаването му и за обработка на личните ти данни за тази цел, запознай се в подробности с това кои сме ние и какви са целите и сроковете, за които обработваме личните ти данни.

С даване на своето съгласие за регистрация за получаване на бюлетин, се съгласяваш „Ботаникъл ЕУ Трейдинг“ ЕООД, ЕИК: 204312526, ГР. Пловдив, бул. „Александър Стамболийски” 102, ТЕЛ.: +359 3118 23 61, наричани БОТАНИКЪЛ или Администратора, да използва предоставените от теб лични данни – електронна поща и IP адрес – с цел да ти изпраща бюлетин с актуална информация за нови статии и продукти на БОТАНИКЪЛ. Ще можеш по всяко време да оттеглиш съгласието си за получаване на бюлетин, като се отпишеш от абонамента си чрез линка „Отпиши ме“ в долната част на всяко съобщение или като ни пишете на адрес marketing@botanical.bg

При обработването на лични данни БОТАНИКЪЛ спазва законовата и подзаконовата нормативна уредба, приложима в България във връзка със защита на личните данни, включително, но не само, Регламент (ЕС) 2016/679 („Регламент“).

Основание и цели на обработване на личните данни, събирани за изпращане на бюлетина:

Личните ти данни ще бъдат обработвани и съхранявани от Администратора на следните основания: даденото от теб изрично съгласие за обработване на личните ти данни за целите и в сроковете, посочени в настоящите правила, както и осъществяване на комуникация с цел изпращане на бюлетин.

Личните ти данни ще бъдат използвани от Администратора на територията на Република България и същите няма да бъдат предавани на трети лица, освен на: автоматизираната маркетинг платформа MailChimp с оглед изпращане на бюлетина; на дружествата, управляващи съответните плъгин или социална мрежа, които решиш да използваш сам; както и на Google, с оглед осъществяване на уеб анализ. На последните се предоставя информация само за IP адрес и за лог, с цел осъществяване на анализа.

Личните ти данни ще бъдат съхранявани според законовите изисквания за защита на личните данни в електронен формат в следния, поддържан от Администратора електронен регистър: „Регистър Ботаникъл“ за не повече от минимално необходимия срок за тази цел след отписването ти.

Обработване на лични данни с цел пазаруване през онлайн магазина и посещение на уебсайта

На нашия уебсайт можеш да пазаруваш онлайн. Може да използваш тази услуга с или без регистрация. Данните, предоставени и в двата случая, ще бъдат използвани само и единствено с цел осъществяване дейността по поръчката. Допълнително имаш възможност да се абонираш за нашия бюлетин, като недаването на съгласие за това по никакъв начин не пречи да станете клиент на нашия онлайн магазин.

Моля, преди да се регистрираш, да се запознаеш в подробности с това кои сме ние и какви са целите и сроковете, за които обработваме личните ти данни.

При обработването на лични данни БОТАНИКЪЛ спазва законовата и подзаконовата нормативна уредба, приложима в България във връзка със защита на личните данни, включително, но не само, Регламент (ЕС) 2016/679 („Регламент“).

Сключване на договор:

С натискането на бутон „Регистрация“ или „Купи“ , ти извършваш електронно изявление, с което сключваш договор с Нас при тези Условия и се задължаваш да ги спазваш. Преди натискането на бутона „Поръчване“ имаш възможност да прегледаш и редактираш посочената от теб информация. Ти приемаш, че електронните изявления към БОТАНИКЪЛ и електронните изявления от БОТАНИКЪЛ към теб се считат за подписани с обикновен електронен подпис съобразно чл. 3, параграф 10 от Регламент (ЕС) № 910/2014, със силата на саморъчен подпис.

С даване на своето съгласие за регистраия  и завършване на поръчка се съгласяваш „Ботаникъл ЕУ Трейдинг“ ЕООД, ЕИК: 204312526, ГР. Пловдив, бул. „Александър Стамболийски” 102, ТЕЛ.: +359 3118 23 61, наричано за краткост БОТАНИКЪЛ, да ползва предоставените от теб лични данни – електронна поща, име, фамилия, адрес (държава, град/село, адрес, пощенски код), телефон. В случай че искаш фактура, трябва да дадеш изрично съгласие БОТАНИКЪЛ да използва необходимите за издаването й данни.

Като допълнение БОТАНИКЪЛ съхранява информация за извършването на регистрацията и съгласяването с Условията (дата, час и IP адрес)., както и поддържа лог на факта на изпращане на изявлението (без неговото съдържание) за период от 1 /една/ година. Логът съдържа дата на изявлението, име и имейл адрес на подателя, както и идентификация на получателя. При обработката на личните ти данни няма да бъдеш обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране.

Цели на обработване:

Личните ти данни ще бъдат обработвани и съхранявани за цели, необходими за сключването и изпълнението на договора за предоставяне на услугите по осъществяване на поръчката ти; за цели, необходими за защита и прилагане на легитимните интереси на БОТАНИКЪЛ и цeли, свързани със спазване на законовите задължения на БОТАНИКЪЛ.

Цел: Сключване и изпълнение на договор:

Това са целите, необходими за стъпките по сключването и изпълнението на договора между теб и БОТАНИКЪЛ, включително необходимото за това обработване на данни при извършване на регистрация, създаване на акаунт и дейностите по осъществяване на поръчката ти. В допълнение тези цели включват комуникацията с теб, включително по електронна поща, необходима във връзка с предоставяне на услугите и/или уведомяването ти за промени в предоставяните услуги. За целта може да е необходимо обработване на част или на всички посочени по-горе категории данни.

Цел: Легитимен интерес:

Това са цели, свързани със законните интереси на БОТАНИКЪЛ, като: осигуряване на нормалното функциониране и използване на Сайта от твоя страна и от страна на другите потребители; поддръжка и администриране на Услугите; разрешаване на възникнали спорове; установяване и предотвратяване на злонамерени действия; откриване и разрешаване на технически проблеми или проблеми с функционалността; развитие и подобряване на Услугите; осъществяване на комуникация с теб, включително по електронен път, по важни въпроси, свързани с Услугите; осъществяване и закрила на правата и законните интереси на БОТАНИКЪЛ, включително и по съдебен ред. За тези цели е възможно да е необходимо обработване на част или на всички посочени по-горе категории.

Цел: Законови задължения:

Целите, свързани със спазване на законовите задължения на БОТАНИКЪЛ, включват: изпълнение на предвидени в закона задължения за запазване или предоставяне на информация при постъпване на съответно разпореждане от компетентни държавни или съдебни органи; осигуряване на възможност за осъществяване на контролните правомощия на компетентните държавни органи при изпълнение на законовите задължения на БОТАНИКЪЛ да те уведомява за различни обстоятелства, свързани с твоите права, с предоставяните Услуги, със защитата на данните ти и др.

Срокът, за който ще бъдат обработвани твоите данни е не повече от минимално необходимия за тази цел след приключване на всички дейности по осъществяване на поръчката ти. С цел подсигуряване на надеждността на услугите и предпазване от загуба на данни по технически причини, в Сайта се прилага политика на пазене на Backup (резервно копие) на данните. Максималният период за актуализация (вкл. изтриване на данни) на всички резервни копия е 60 дни

Вашите лични данни ще бъдат обработвани изцяло на територията на Република България и няма да бъдат предоставяни на трети лица, освен в случай че: си поискал доставка на поръчаната от теб стока извън територията на Република България; при уеб анализ, извършван от Google; ако използваш плъгини или социалните мрежи, при условия уредени по-долу.

В случай на поискана доставка, част от данните ти – имена, адрес и телефон – ще бъдат предоставени на куриерска фирма Интерлогистика, които ще извършат доставката.

Личните ти данни ще бъдат съхранявани според законовите изисквания за защита на личните данни в електронен формат в следния поддържан от Администратора електронен регистър: „Поръчки“ за срок не повече от минимално необходимия за тази цел след приключване на всички дейности по осъществяване на поръчката ти.

Твоите права:

Можеш да получиш информация от Администратора за съхраняваните от него твои лични данни по всяко време и имаш правото на достъп до тях.

Можеш да поискаш личните ти данни да бъдат коригирани по всяко време в случай на неточност и/или несъответствие.

Запознат съм със задължението си да уведомя Администратора за всяка промяна в личните ми данни.

Можеш да поискаш изтриване на твоите лични данни или да изискаш от Администратора ограничаване на обработването.

Имаш право на възражения и жалби във връзка с обработването и съхранението на личните ти данни пред Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2., която е надзорен орган в Република България.

Имаш право по всяко време и на основания, свързани с конкретна ситуация, на възражение срещу обработване на лични данни, въз основа на легитимния интерес.

В случай на нарушение на сигурността на личните ти данни, ако има вероятност нарушението да породи висок риск за правата и свободите ти, съгласно вътрешните правила на Администратора, ще бъдеш уведомен за същото.

Имаш право да поискаш да получите личните си данни, които си предоставили и които се отнасят до теб, в структуриран, популярен формат, пригоден за машинно четене, както и да използвате тези данни за друг администратор по своя преценка.

В случай че обработваме личните ти данни поради дадено от теб съгласие при записването ти за получаване на бюлетин или безплатен материал, то тогава може да оттеглиш същото по всяко време.

За осъществяване на всяко едно от тези права е нужно да се изпрати искане по ел. поща, формулирано в свободен текст и адресирано до Длъжностното лице по защита на данните на БОТАНИКЪЛ на следния електронен адрес: marketing@botanical.bg или на място в гр. Пловдив, бул. „Александър Стамболийски” 102. Формулировката на искането е свободна, но следва да съдържа следната информация:

1. име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;

2. описание на искането;

3. предпочитана форма за комуникация – по електронна поща или на хартиен носител, както и действия по чл. 15-22 от Регламент (ЕС) 2016/679.

Достъп до личните ти данни в рамките на нашата организация имат само лица, чиито трудови функции изискват достъп до данните с оглед осъществяването на дейностите, за които данните са били събрани; данните се обработват или се предават на трети лица, за които си информиран и които се придържат към най-високите стандарти за информационна сигурност и сигурност на личните данни, демонстрирана както чрез наличието на съответни сертификации, така и чрез възможността за извършване на регулярни одити за съответствие.