• Няма продукти в количката.
Възползвай се от ексклузивните ни чайове "За него" и "За нея" и подари незабравим подарък на теб и твоята половинка за Свети Валентин.
Image thumbnail

Подправките на Ботаникъл

Професионално подбрани подправки!

Риган

Риган означава „радостта на планината“, познат е още като „магичната билка за силата на Зевс“. Използван е от древните римляни и гърци в кулинарията заради пикантния си и екстравагантен вкус. Освен като чудна подправка за ястията, риганът помага и на здравето. Той е един от най-силните естествени антиоксиданти в природата, тъй като съдържа редица полезни минерали и витамини. Използва се при безсъние, проблемна кожа, стомашни болки и дихателни проблеми.

Куркума

Куркумата се използва от хилядолетия едновременно като храна и лекарство. Наричана е „златната кралица на подправките“ заради жълтия си цвят и лечебните си свойства. Силата ѝ се крие в съдържанието на куркумин, който е силен антиоксидант и противовъзпалително средство. Употребата на куркума помага за регулиране на натрупването на излишни килограми и нивата на кръвна захар. Чрез подправката се извършва и естествена детоксикация на организма.

Чили

Чили чушлета са една от най-пиперливите подправки в света. Добавят се под всякаква форма в ястия и сосове за по-добър и пикантен вкус. Наричани са „храната на дълголетниците“ заради богатото си съдържание на витамин С. Тайната им се крие и в капсаицинa, който съдържат. Неговото ниво определя лютивостта на чушката, а колкото е по-пикантна, толкова е по-полезна. Подправката помага за намаляване на телесните мазнини и засилването на метаболизма, регулират високото кръвно налягане и „лошия“ холестерол в тялото.