Безплатна доставка до офис на Speedy за поръчки над 60 лв.

За Ботаникъл

Ботаникъл е една от водещите компании в България за преработка на сушени билки и плодове и производство на чай. Ние сме семейна фирма с повече от 25-годишна история.

Със свежи идеи и висок професионализъм следим за качеството на суровините във всеки етап от приемането им до експедицията на готовия продукт.

Имаме лоялни клиенти в повече от 15 страни. БОТАНИКЪЛ е марка, на която може да се доверите.

От началото на 2014 фирма „БОТАНИКЪЛ ЕУ” ЕООД е сертифицирана по IFS food – ver. 6 от SGS – България.

Едно последно нещо – като семейна компания, ние отделяме много време и внимание на всяка една билка, която преработваме и на всеки един чай, който правим.

История

1991

През 1991 година, с несигурните стъпки на малко дете, е основана фирма „Илтокони” ООД в село Чешнегирово – на 25 км от град Пловдив. Основната дейност на фирмата е преработка и търговия със сушени билки и гъби.

1992

Започва изграждането на складова база. Закупуват се първите машини за преработка на сушени билки. С много постоянство и труд, фирма „Илтокони” ООД става един от основните преработватели на сушени билки и гъби в България.

1997

Започва директният износ.Първоначално износът е само за Германия, а в последствие – в Испания, Франция, Австрия, Хърватска и Италия. Днес имаме удоволствието да продаваме от нашите билки в Индия и Китай.

2008

През 2008 година е създадена дъщерната фирма „Илтокони – Ботаникъл” ЕООД – за производство и търговия на билкови и плодови чайове с търговска марка „BOTANICAL”, предназначени за българския, гръцкия, испанския и норвежкия пазар. Изградена е нова модерна база, закупени са машини за пакетиране на чай.

2013

В края на 2013 година фирма „ИЛТОКОНИ” ЕООД и фирма „ИЛТОКОНИ – БОТАНИКЪЛ” ЕООД се обединяват в обща фирма„БОТАНИКЪЛ ЕУ” ЕООД.

2014

От началото на 2014 фирма „БОТАНИКЪЛ ЕУ” ЕООД е сертифицирана по IFS food – ver. 6 от SGS – България.Като семейна компания, ние отделяме много време и внимание на всяка билка, която преработваме и на всеки чай, който правим.

Нашите партньори

Екип

Илко Петков ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР И ОСНОВАТЕЛ НА „БОТАНИКЪЛ ЕУ“ ЕООД

Като основател и изпълнителен директор на „Ботаникъл ЕУ“ ЕООД моята главна роля е да следя за ежедневното функциониране на фирмата, чрез организиране, планиране, ръководене и контрол на дейностите, гарантирайки устойчивост и развитие на фирмата и екипа. Вдъхновявайки се от идеята, че „Заедно можем повече“ подкрепям екипа си, като им помагам да се развиват, отделяйки все повече време и финанси в обучението и усъвършенстването им. Така заедно, да Ви разкрием магията на билките.

Деница Хубенова РЪКОВОДИТЕЛ „ОТДЕЛ МАРКЕТИНГ“

Деница оглавява екипа за дигитален маркетинг, реклама и продажби. Тя отговоря за поддържането на уебсайта, добавянето и създаването на съдържание, рекламата и интересните промоции в социалните мрежи. Страстта и стремежът в търсене на нови хоризонти ѝ помага в непрекъснатото разширяване на логистичната ни мрежа и всеки изминал ден да се множат любителите на магията наречена „Ботаникъл“.

Антон Лазаров ГЛАВЕН ТЕХНОЛОГ И РЪКОВОДИТЕЛ „ОТДЕЛ ПРОИЗВОДСТВО“

Със своите над 10 години в „Ботаникъл“ той е на ясно и с най - малкия детайл свързан с производството на чай. Той е човекът „магьосник“ в нашия екип. Има нелеката задача да създава разнообразните чаени смеси, които да доставят наслада на сетивата Ви. Той е човекът, който ще превърне Вашата идея за собствена марка чай, в реалност.

Кристина Павлова

Криси следи за управлението на складовата наличност и инвентара във фирмата, както и за получаването на суровини и материали за производството. Също така отговоря за изпълнението на поръчките към нашите клиенти. Нейните ежедневни задължения са от решаващо значение за безпроблемната работа на производството.

Нашите сертификати

Нашата фабрика

#TeaExperience Последвай ни
Какво търсиш?...